Restaurant & Brasserie Groen

Kerstmenu 2024

Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Wij zijn beide Kerstdagen geopend en hebben speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld. U kunt kiezen uit een 3, 4 of 5-gangenmenu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstmenu samenstelt door uit elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Tijdig reserveren is aanbevolen! Dit kan online
of telefonisch via 050 – 3113962 

Voorgerechten:

Salade van ’t wad – met little gem, krulandijvie, gerookte zalm, Hollandse garnalen, dille en huisgemaakte cocktailsaus

Trio van ‘Gronings’ Rund – Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van ‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.

Black Angus Carpaccio – Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.

Rode biet – verschillende bereidingen van rode biet met macadamia en schuim van ‘bleu stilon’

 

Tussengerechten:

Coquille – Gebakken coquilles met Hollandse garnalen,  wortel creme, saus van zeekraal

Bloemkoolsoep (V) – Met een vleugje vanille en brunoise van pastinaak

 

Hoofdgerechten:

Lintpasta – Truffelroom, peterselie, oesterzwam, Parmezaanse kaas

Zeebaarsfilet – met risotto van zeevruchten, groene asperges en beurre blanc

Tournedos – Ossenhaas met gegrilde groenten en jus de veau

Sucade Steak van Black Angus Rund – Zacht gestoofde sucade van Black Angus rund met kruidkoek, bockbier en pastinaak puree geserveerd in eigen jus

 

Nagerechten:

Plateau du Fromage – Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert – Een proeverij van vijf verschillende huisgemaakte dessertgerechten

3-gangen menu (voor – hoofd – kaas of dessert) €47,50

4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas of dessert) €52,50

5-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas – dessert) €57,50